Instituut Caro

Babor Micro Needling

Needling kleinerWat is Micro Needling?
Micro-needling is een behoedzame, niet-invasieve anti-aging behandeling. Na een intensieve voorbereiding van de huid wordt er met steriel verpakte, flexibele naaldplaten gewerkt. De fijne naalden perforeren doelgericht, kort en gelijkmatig de bovenste huidlaag en zorgen voor een optimale opname van de werkstofconcentraat hyaluron. De doorbloeding wordt
verhoogd en de natuurlijke huidregeneratie wordt gestimuleerd.

Wanneer Micro Needling ?
- door de leeftijd of UV veroorzaakte huidbeschadiging, zoals rimpels, verlies aan elasticiteit, verminderde stevigheid van de huid
- vaal, mat onregelmatig huidbeeld
- aanwezigheid van grove poriën

Hoe reageert de huid op Micro Needling?
De huid regeert onmiddellijk op de Micro Needling behandeling met een matig tot intensieve
roodkleuring, zoals bij een zonnebrand. Ook is een brandig gevoel en een licht zwelling een heel normale resp. zelfs gewenste reactie van de huid, die uiterlijk na 1-2 dagen vermindert.

Waar moet u op letten na de behandeling ?
De huid heeft na de behandeling 2- 3 dagen nodig om te regenereren. Probeer na de behandeling extra prikkels te vermijden, zoals:
- zon/zonnebank
- sterk transpireren (sauna)
- zwembad
- abrasieve of chemische peelings van de huid
- ontharing van de behandelde plaatsen
- zelfbruiner

Wij adviseren u tijdens de kuur om overdag een zonnebescherming te gebruiken. Bijvoorbeeld Doctor Babor Derma Cellullar Skin Protecting Balm SPF50. Ook na de kuur moet er overdag nog tot 2 -3 weken een zonbescherming worden aangebracht. Tijdens de kuur adviseren we de Ultimate Calming serum, dit na behoefte aanbrengen.

Het mooiste resultaat ontstaat in kuurverband:
Kuur van minstens 6 tot 10 behandelingen met een tussenpauze van 2 weken in combinatie met thuisverzorging Dr. Babor- producten voor een optimaal resultaat.